Bizarre voorspelling: Medeoprichter van Ripple zinspeelt op XRP koersstijging naar $10.000

XRP heeft recentelijk een indrukwekkende prestatie laten zien met een stijging van meer dan 15% in de afgelopen week. Er circuleren geruchten op sociale media dat Arthur Britto, een van de mede-oprichters van Ripple, een uitzonderlijk optimistische prognose voor de token zou hebben uitgesproken. Volgens deze geruchten voorspelt hij dat de waarde van XRP in de toekomst zou kunnen oplopen tot $10.000.

Een onvoorstelbare XRP koersvoorspelling

CryptoGeek, een kanaal op platform X, heeft een bericht gepubliceerd waarin Arthur Britto, mede-oprichter van Ripple, wordt aangehaald. Volgens dit bericht zou XRP zijn ontworpen om te voldoen aan de transactiebehoeften van de wereldbevolking, momenteel rond de 7,5 miljard mensen. Op basis hiervan suggereert het bericht dat XRP potentieel een langetermijnwaarde van meer dan $10.000 per munt zou kunnen bereiken.

Echter, de geloofwaardigheid van deze voorspelling is twijfelachtig bij gebrek aan concrete bewijzen. Er is geen officieel document of verklaring die bevestigt dat Britto een dergelijke prijsdoelstelling voor XRP heeft uitgesproken. De online schaarste aan informatie over Britto zelf versterkt deze twijfels verder.

Daarnaast is de voorspelling wel optimistisch. Om een prijs van $10.000 per XRP te bereiken, zou de totale marktkapitalisatie van XRP astronomisch hoog moeten zijn. Met de huidige circulerende voorraad zou de marktkapitalisatie van de digitale munt uitkomen op $536 biljoen, wat bijna 1000 maal groter is dan de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin (BTC). Dergelijke waarden zouden extreme scenario’s vereisen waarin XRP de primaire of enige valuta is voor wereldwijde transacties en liquiditeit.

Blijft Ripple trouw aan XRP?

Anderen zijn een stuk minder positief over de XRP koers. In de crypto-gemeenschap circuleren er zelfs geruchten dat Ripple zich zou kunnen distantiëren van XRP vanwege de aanhoudende juridische strijd met de SEC. Echter, invloedrijke figuren in de crypto-wereld, zoals advocaat John Deaton, weerleggen deze speculatie. Zij wijzen op Ripple’s diepe financiële wortels in XRP, waarbij het bedrijf tussen de 48 en 50 miljard XRP in bezit heeft – een waarde die een aanzienlijk deel van hun bedrijfskapitaal vertegenwoordigt. Daar zullen ze dus zeker niet zomaar afstand van doen.

Deaton benadrukt dat Ripple’s investeringen in XRP niet alleen getuigen van een lange termijn visie maar ook van een verwachting van groei, vooral als XRP de mijlpaal van $2 per token zou bereiken. Een dergelijke prijsstijging zou Ripple’s vermogen aanzienlijk kunnen verhogen. De onwrikbare toewijding van Ripple aan XRP weerspiegelt de voortdurende groei en het vertrouwen van het bedrijf in de toekomstige waarde van de digitale munt, wat suggereert dat Ripple XRP niet snel zal opgeven ondanks de juridische uitdagingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.